Cryolipolyse

Cryolipolyse

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is een niet operatief en relatief pijnloos alternatief voor liposuctie.

Het is een effectieve manier om blijvend van lokale vetophopingen af te komen en daarmee de lichaamscontouren te verbeteren. Ideaal in te zetten bij personen met een gezond lichaamsgewicht maar bij wie plaatselijk vetreductie gewenst is.

Oppervlakkige vetcellen worden via deze methode afgebroken door ze op een gecontroleerde manier te bevriezen.

Bij Skynz werken we met de CLATUU, het meest geavanceerd, veilige en effectieve apparaat op gebied van vetbevriezing. De CLATUU werkt met een vacuüm applicator die de huid en vet vacuüm opzuigt en zo het weefsel wat opgezogen is kan bevriezen tot -9°C,

De vetcellen die tijdens de behandeling door deze bevriezing afgebroken worden, worden op een natuurlijke wijze afgevoerd en blijven ook echt weg (apoptose).  Deze apoptose vindt alleen plaats in de vetcellen. Hierdoor wordt de vetlaag geleidelijk verminderd, zonder dat daarbij het omliggende weefsel wordt beschadigd.

Er komen daarna ook geen vetcellen meer bij. Na het 16e levensjaar maakt een mens geen vetcellen meer. Uiteraard moet na behandeling de levensstijl niet gaan veranderen want de vetcellen die zijn achtergebleven kunnen wel weer groeien. Het kost het lichaam ongeveer 90 dagen om de vetcellen definitief op te ruimen.

Probleemzones die behandeld kunnen worden

– love handles
– buik
– boven armen
– dijen (binnenkant en/of buitenkant
– heupen
– bh uitstulping
– flanken
– rug

Mogelijke bijwerkingen en resultaten

– Na de behandeling kan het behandelgebied gekneusd en pijnlijk aanvoelen. De roodheid, blauwe plekken, zwelling, jeuk en gevoeligheid van de huid kan één tot twee weken aanhouden. De huid kan voor enkele weken verdoofd aanvoelen.

– Voor 1 op de 20 mensen kan gedurende twee weken na de behandeling een sterke verkramping van de spieren of een stekende pijn optreden.

– Na drie weken kunt u veranderingen waarnemen, optimaal resultaat wordt bereikt na één tot twee maanden. Het lichaam blijft de aangedane vetcellen verwijderen tot vier maanden na de behandelprocedure.

– Na vier weken kunt u beslissen of u aanvullende behandeling(en) nodig hebt om het gewenste resultaat te bereiken.

Tijdens een vrijblijvend en gratis intake gesprek kunnen wij beoordelen of de cryolipolyse voor u geschikt is en of de behandeling het gewenste resultaat zou kunnen behalen. Wij zullen dan samen met u de adviezen door nemen die na de behandeling gewenst zijn na te leven zoals voldoende water drinken en binnen 24 uur na de behandeling 30 minuten te bewegen.