Floaten

Gun je lichaam zijn natuurlijke balans weer te vinden!

In ons wellness gedeelte op de eerste verdieping van ons mooie pand bevindt zich onze floatroom. In een prachtige ruime badkamer welke tevens beschikt over een eigen doucheruimte, vind je een groot floatbad.

De letterlijke betekenis van floaten is ‘drijven’. Door de hoeveelheid epsomzout in het bad blijf je drijven. De belangrijke werkzame stof van epsomzout is magnesium, welke zeer veel voordelen heeft voor het lichaam. Met name ontspanning aan de spieren geven maar ook het verhogen van weerstand tegen spanning en stress is hierbij een belangrijk effect. Je drijft op ruim 30 cm zout water, welke gelijk is aan je lichaamstemperatuur. Hierdoor voel je geen verschil tussen het gedeelte van het water wat je lichaam wel of niet raakt. De hersenen denken hierdoor dat het lichaam ‘zweeft’. Dit zorgt voor een uniek ontspannen gevoel.

Het floaten zelf heeft fysieke én mentale effecten. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet:

  • Ontspant het lichaam bij stress, spierpijn en krampen
  • Verlichting bij pijn (reuma, migraine, spanningshoofdpijn, (sport) blessures)
  • Beter slapen
  • Door de stressverlagende werking zeer goed inzetbaar bij burn-out en angstklachten
  • Stabiliseert het hartritme en verlaagd de bloeddruk
  • Stimuleert de bloedcirculatie en verbetert de zuurstofopname
  • Geeft nieuwe energie bij vermoeidheid
  • Heilzame werking op huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem

Floaten is voor iedereen; van een top sporter tot zwangere vrouw. En ook al heb je geen fysieke of mentale problemen, het is alleen al heerlijk om even helemaal tot jezelf te komen. En misschien een leuk feitje om te weten; 1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slapen, hoe fijn is dat?!

Hoe werkt het dan?
Om te beginnen (en met name bij klachten), raden we aan om 3 keer in twee weken tijd te floaten. Of zoals bij burn-out klachten kan het zelfs erg goed werken om met 2 keer in de week te starten. We geven je advies, maar eigenlijk merk je vanzelf, met name aan de reactie van je lichaam, wat voor jou prettig voelt. Vervolgens is het raadzaam om bijvoorbeeld 1 keer per 2 weken tot 1 keer per maand te komen floaten. Zie het als onderhoud van je lichaam én geest!

1 floatsessie á 60 min                                                            € 42,50
10 strippenkaart (1 jaar geldig)                                             € 382,50
Kennismakingsactie*: 5 floatsessies á 60 min per sessie      € 175,-
*Deze kennismakingsactie is eenmalig per klant en geldig t/m 31 december 2022

Heb je nog vragenover floaten? Stel ze ons gerust!

Floatarrangementen

Kun je niet kiezen tussen een heerlijke lichaamsbehandeling, gezichtsbehandeling óf een floatsessie? We hebben speciale arrangementen samengesteld, zodat je al helemaal zen aan je floatsessie kan beginnen. Nóg meer resultaat!

Relax, detox & float me                                                                                        2,5 uur  €89,50

Eerst onderga je een heerlijke lichaamsbehandeling. We combineren de klassieke, onoverwinnelijke schouder/rug massage met een heerlijke hamamdetox behandeling. Het hamam ritueel bestaat uit een fijne inzeping én scrub van je rug. Dode huidcellen verdwijnen zodat je huid heerlijk schoon en fris aanvoelt nadien. Niet alleen ontspanning voor je lichaam en geest maar tevens een detox voor je huid!

Nadat je even lekker hebt nagenoten met een kopje thee in onze relaxruimte is de floatsessie aan de beurt. Je beschikt over je eigen ruime badkamer waar je eerst even fijn gaat douchen voordat je een perfect om lichaamstemperatuur floatbad in stapt. Ga lekker liggen en……laat je meevoeren naar de rust en stilte in jezelf.

Want to relax & float me                                                                                     2,5 uur  €109,50

Bij dit fijne arrangement is eerst je gezicht aan de beurt. Tijdens deze uitgebalanceerde gezichtsbehandeling speciaal op maat, combineren we ontspanning met huidverbetering. Vooraf bespreken we samen wat je wensen zijn waardoor we op basis van onze huidverzorging geuren én muziek volledig op jou als persoon kunnen afstemmen.

Na een heerlijk kopje thee in onze relaxruimte gaan we beginnen aan de floatsessie. Je beschikt over je eigen ruime badkamer waar je gebruikt maakt van een fijne douche. En als je je dan even later ligt te dobberen in het floatbad voel je al snel een unieke ontspanning ontstaan, kom maar op met al die geluksstofjes!

Seasonal treatment & float me                                                                          3 uur  €129,50

Onderga een unieke ervaring, in dit arrangement combineren we de seizoensbehandeling met een floatsessie.

Onze inmiddels iconische seizoensbehandeling bied je lichaam én geest op dat moment waar het behoefte aan heeft. Er wordt rekening gehouden met geuren, verschillende aroma oliën en perfecte huidverzorging allemaal afgestemd op het seizoen waarin we ons bevinden. Wat de seizoensbehandeling van het desbetreffende seizoen inhoud kun je nalezen onder het kopje: gezichtsbehandelingen; seizoensbehandeling.

We zijn het niet altijd meer gewend om mee te bewegen met de seizoenen en aandacht te besteden aan dat wat op dat moment belangrijk is, maar middels deze behandeling reiken we je lichaam en geest deze inzichten weer aan. Heel natuurlijk maar o zo effectief!

Nadat je even lekker hebt gezeten met een kopje thee in onze relaxruimte, gaan we naar de floatroom. Je eigen domein voor het komende uur, een mooie grote badkamer met eigen douche en het floatbad. Je zult merken dat je snel kunt ontspannen, drijvend op een laagje epsomzout water welke je eigen lichaamstemperatuur heeft.

Een prachtig arrangement om jezelf elk nieuw seizoen op te trakteren!