Permanente make-up

PMU

PMU is in principe voor iedereen geschikt en biedt uitkomst als u zelf bijvoorbeeld moeilijk uw wenkbrauwen kunt tekenen, veel sport of als u allergisch bent voor make-up. Een PMU-behandeling kan worden toegepast om wenkbrauwen, eyeliners en/of littekens te tatoeëren. Permanente make-up kan voor zowel cosmetische als medische doeleinden worden ingezet. Wij creëren wat u mist, of accentueren juist wat u al heeft.

Tijdens de behandeling

Tijdens het intake gesprek worden de vorm en de kleur van de PMU samen bepaald. Vervolgens wordt bij de eerste behandeling de PMU met hele dunne naaldjes ingebracht. Er wordt gebruik gemaakt van semipermeabel pigment. Dit betekent dat het huidvriendelijke pigment door het lichaam wordt afgebroken. Dit pigment dat wordt gebruikt komt terecht in de lederhuid. Hiermee verschilt het dan ook van tatoeëren waarbij andere pigmentsoorten permanent in het onderhuids-bindweefsel gebracht worden.

Na de behandeling

Ons advies is om de eerste 4 dagen de huid die behandeld is niet in contact te laten komen met water. Zo wordt het herstelproces van de huid niet verstoord. De eerste week na de behandeling mag je niet in de zon. Door de warmte heeft de huid meer moeite met genezen en kan de kleur beïnvloed worden.

Resultaat

Direct na de behandeling is de pigmentatie altijd donkerder. De kleur zal na 3 tot 4 dagen vervagen. Ongeveer 4 dagen na de eerste behandeling is het pigment een stuk lichter van kleur. De opperhuid vernieuwt zich en schilfert na 3 á 4 dagen gedeeltelijk af. Hierbij verlies je het pigment dat in deze laag was opgenomen.

De tweede behandeling dient om de kleur weer bij te werken tot de kleur die je wenst. Ook kan eventueel nog een correctie/aanvulling op de vorm worden aangebracht.

De derde behandeling is een controle op deze tweede behandeling. De puntjes worden op de i gezet.

Deze behandelingen vinden plaats om de 6 weken. Het resultaat van de behandeling blijft ongeveer 2 jaar stabiel en zal daarna vervagen. Het is raadzaam om eens in de 2 jaar een bijwerk-behandeling te plannen om zo het resultaat mooi te houden.

Behandelduur

De duur van de eerste behandeling is ongeveer anderhalf uur, de tweede en derde behandeling duren ongeveer drie kwartier.

Kwaliteitsgeregistreerd

Het pigment en de apparatuur die wij gebruiken zijn van hoge kwaliteit. De kleuren zijn volledig getest en goedgekeurd volgens de strenge EU-regels voor medische producten en zijn officieel gecertificeerd en geregistreerd. De salon en de producten zijn goedgekeurd door de GGD. De huidtherapeute die de behandeling uitvoert is lid van de NVH (Nederlandse Vereniging Huidtherapeuten) en geregistreerd in het KP (Kwaliteitsregister Paramedici). Meer informatie hieromtrent en over eventuele vergoedingen lees je hier.

Camouflage

Littekens, spataderen, wijnvlekken en donkere of lichte vlekjes kunnen hinderlijk zijn. De huidtherapeute kan ze minder opvallend maken. Zo zijn er speciale (waterbestendige) camouflagemiddelen die de patiënt zelf kan toepassen nadat het juiste product en de juiste kleur zijn bepaald.

Door de grote verscheidenheid aan camouflagecrèmes in natuurlijke huidskleuren is het mogelijk een onopvallende camouflage aan te brengen. Wanneer de camouflagecrème op een vakkundige manier wordt aangebracht, is het mogelijk oneffenheden en huidaandoeningen met een kleurafwijking betrouwbaar en waterproof te corrigeren.  Hierdoor kunnen onzekere gevoelens, die soms ontstaan door verschillen in de huidkleur, verminderen of zelfs verdwijnen.