Pedicure

Pedicure

Verzorging van de voeten

Wel eens last van vermoeide voeten, likdoorns of eelt? Of heeft u kalknagels, die u liever voor de buitenwereld verborgen houdt?

Laat dan uw voeten professioneel verzorgen met één van onze pedicure behandelingen.

Pedicure basis

Het verzorgen van nagels en nagelomgeving, polijsten van huidgebied rond de nagels. Warme kompressen met etherische olie, afsluitend met een heerlijke voetcrème van Alessandro en eventueel een transparante nagellak.

Pedicure complete

Het verzorgen van nagels en nagelomgeving. Problemen behandelen zoals ingroei, likdoorns, kalk- of schimmelnagels. Het verwijderen van eelt van het huidgebied op en rond de voetzool. Warme kompressen met etherische olie en een verzorgende crème massage. Eventueel afsluitend met een transparante nagellak.

Pedicure de luxe

Whirlpool voetenbad met infrarood therapie. Pedicure complete behandeling inclusief een voetpeeling en ontspannende voet paraffine pakking. Massage van de voeten. Eventueel afsluitend met een transparante nagellak.

Pedicure kort consult

Eelt of kloven behandelen, een ingegroeide nagel, een likdoorn verwijderen, nagels lakken of nagelreparatie met gelmodelage.

Wrat behandeling door middel van cryotherapie met de cryopen.

Speciale arrangementen

Wil u zowel uw handen als uw voeten eens lekker laten verzorgen? Er zijn verschillende combinaties mogelijk met een aantrekkelijk voordeel voor u:

  • Basis hand en basis voet;
  • Welness hand en Welness voet.

Of vraag naar de mogelijkheden om een behandeling van handen en/of voeten te combineren met een verkwikkende gezichtsbehandeling.  Zo ontstaat er een heerlijk verwenpakket, speciaal voor u.

Schimmelnagels

Een schimmel- of kalknagel, oftewel onychomycose, is een verdikte, brokkelige en verkleurde nagel. Soms kan de nagel pijnlijk of verkleurd zijn met gele/bruine/ blauwachtige strepen. Als de schimmel het nagelbed heeft aangetast, kan de nagelplaat gedeeltelijk of zelfs in zijn geheel loslaten.

Weet u niet zeker of uw nagel is aangetast door een schimmelinfectie,  dan kunt u bij uw huisarts een test aanvragen. Door middel van een kweek kan worden vastgesteld of het om een schimmel gaat.

Voor de behandeling

Het is van belang dat voor de behandeling een uitvoerige pedicurebehandeling plaatsvindt. Daarbij wordt zoveel mogelijk aangetast weefsel verwijderd en wordt de nagelplaat tot maximaal 2 mm verdund.

Behandeling

Bij skynz werken we met de Fox laser.

Tijdens de behandeling gaat het laserlicht door de nagel heen, zelfs tot op het nagelbed. De warmte die daarbij ontstaat doodt de schimmel. Deze warmte kan soms wat gevoelig zijn. De behandeling is snel en veilig en duurt maximaal 30 minuten. Alle nagels worden behandeld, omdat de schimmel ook onzichtbaar in andere nagels aanwezig kan zijn en voor een nieuwe infectie kan zorgen.

Resultaten

Zes weken na de eerste behandeling wordt de vervolgbehandeling ingepland. Daarbij worden de nagels opnieuw dun gemaakt en voor een tweede maal gelaserd. De eerste resultaten zijn na ongeveer drie maanden zichtbaar. Afhankelijk van een wel of niet schone uitgroei wordt besloten of er nogmaals gelaserd moet worden. Vaak zijn drie behandelingen nodig, maar soms is één behandeling afdoende, vooral bij een schimmelnagel die kortdurend aanwezig is.

Na de behandeling

Voor een goed resultaat is het van belang dat u een nieuwe schimmelinfectie voorkomt. Wij adviseren u de volgende leefregels op te volgen tot u weer gezonde nagels heeft:

  • Gebruik eenmaal per twee dagen een antischimmelolie rondom de nagels (pedicures);
  • Bezoek circa elke zes weken de pedicure. Daardoor blijven uw nagels kort en dun en zijn ze zo min mogelijk vatbaar voor herbesmetting;
  • Behandel uw schoenen eenmaal per week met een antischimmelspray (pedicures);
  • Was uw sokken op 60° Celsius;
  • Droog uw voeten steeds goed af, ook tussen uw tenen;
  • Draag slippers in openbare badruimtes (zoals: sportschool, zwembad, sauna);
  • Neem voor de laserbehandeling een paar schone sokken mee voor na de behandeling;
  • Was uw beddengoed op de dag van de laserbehandeling ook op 60° Celsius.