Huidtherapie

Een gezonde en mooie huid is onze missie!

Onze huidtherapeute en all-round schoonheidsspecialisten zijn gespecialiseerd in het behandelen van huidproblemen en in huidverbetering, zoals: Acne, Pigmentvlekken, Steelwratjes, Thermocoagulatie, Littekenbehandeling, Camouflage en Medische tatoeages (PMU).

Wanneer je als nieuwe cliënt bij ons komt, is een intakegesprek altijd nodig. In dit gesprek komt namelijk aan de orde wat met een behandeling te maken heeft. Tevens wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn, welke resultaten je kunt verwachten, wat de kosten zijn en krijg je informatie met betrekking tot eventuele voor- en nazorg. Aan dit intakegesprek zijn geen kosten verbonden.

Acne

Acne is een veel voorkomende huidaandoening die zich op veel verschillende manieren kan uiten. Vanwege deze diversiteit aan symptomen bestaat er geen standaardbehandeling. Na een intakegesprek en huidanalyse wordt er samen gekeken naar de best mogelijke behandelingen:

  • Manueel reinigen van de huid, verwijderen van mee-eters, gerstekorrels en pustels;
  • Dieptereiniging door middel van een peeling om actieve acne rustig te krijgen. Dode huidcellen en mee-eters worden verwijderd. Tevens wordt de talgklierproductie geremd waardoor nieuwe aanmaak van mee-eters wordt tegengegaan;
  • Dieptereiniging en huidstructuur-verbetering d.m.v. een PCA-peeling, microdermabrasie of micro-needling. Hierbij verwijderen we de bovenste huidlaag en zorgen we voor een betere celdeling van binnenuit, waardoor een egalere huid ontstaat;
  • Adviezen over huidverzorging en productgebruik.

Huidstructuur-verbetering (microdermabrasie of micro-needling)

Microdermabrasie is een dieptepeeling waarbij de huid als het ware ‘gepolijst’ wordt. De microdermabrasie-behandeling is een veilige en pijnloze behandeling waarbij met behulp van minuscule nano-naaldjes de dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden verwijderd zonder de huid te beschadigen. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot celvernieuwing. Uw huid zal gelijk na één behandeling lekker fris aanvoelen. De huid voelt direct zachter en zal gezond glanzen. Deze behandeling is een echte oppepper voor elke huid.

Een iets dieper werkende behandelmethode is micro-needling. Hierbij activeren we het lichaamseigen wondgenezingsproces, waardoor groeifactoren vrijkomen die de aanmaak en herstructurering van collageen en elastine stimuleren. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren. Tevens zorgt de behandeling voor een betere opname van de actieve werkstoffen die worden gebruikt ten behoeve van de huidverbetering. De huid wordt sterker, egaler van kleur, verfijnder, gladder, weerbaarder en veerkrachtiger. Micro-needling behandelingen worden bij voorkeur uitgevoerd in kuurverband.

Steelwratjes

Deze goedaardige huidtumoren komen heel veel voor: circa 25% van de mensen heeft ze. Met het ouder worden neemt het aantal toe. Steelwratjes zijn volkomen onschuldig, je vindt ze vaak op plaatsen waar wrijving is, zoals oksels, liezen en in de hals. Zowel steelwratjes (fibroompjes) als bloemblaasjes (angioompjes) zijn eenvoudig te verwijderen door middel van cryotherapie met de CryoPen. De CryoPen is een draadloos instrument dat een ongewenst plekje tot op de millimeter nauwkeurig kan bevriezen.

Vaatbehandelingen

We kennen verschillende vormen van ontsierende adertjes, zoals couperose, rosacea en spiders. Door middel van thermocoagulatie kunnen deze op een comfortabele manier worden verwijderd. Met deze techniek die op alle lichaamsdelen en in het gezicht kan worden toegepast, worden kleine bloedvaatjes (teleangiëctastieën) dichtgeschroeid. De behandeling is nagenoeg pijnloos en de resultaten zijn snel zichtbaar.

Pigment

Pigmentvlekken ontstaan meestal op gebieden die veel blootgesteld zijn aan de zon, zoals gezicht, hals, decolleté en handen, maar ook door hormoonveranderingen (zoals melasma), medicijngebruik of het ouder worden van de huid. Tijdens het intakegesprek bekijken wij de pigmentverstoring en adviseren wij wat de best mogelijke behandeling is.

Wij gebruiken de peelings van PCA-skin voor het behandelen van pigmentverstoringen. Deze peelings bevatten een hoog percentage fruitzuren en andere werkzame bestanddelen zoals retinol en vitamine E. De aankleding van deze behandelingen ligt bij de zeer specifiek werkende serums die pigment remmende en pigment onderdrukkende ingrediënten bevatten.

Deze serums werken als ‘medicijntjes’ voor het huidprobleem en zorgen ervoor dat de huid mooi heelt aan het oppervlak. Zo ontstaat er een zeer effectieve behandeling met zo min mogelijke irritatie direct na de behandeling.

LET OP: In alle gevallen van pigmentstoornissen geldt dat een goede zonbescherming met een hoge spf-factor noodzakelijk is.

Rosacea

Rosacea is een ontstekingsaandoening van de huid, die zich tot verschillende stadia kan ontwikkelen. Meestal begint rosacea met de kenmerken diffuse roodheid door vaatverwijding en kleine gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctastieën of couperose) op de wangen en neus. Later kan dit gebied uitbreiden richting de kin en voorhoofd. Door de aanwezigheid van kleine puistjes kan rosacea nog wel eens verward worden met acne.

Om rosacea goed te kunnen behandelen maken we gebruik van onze Peelings van PCA-skin. Deze zijn gebaseerd op diverse zuren, waaronder TCA, Jessner, melkzuur, glycolzuur, salicylzuur, gojic zuur en citroenzuur. PCA-skin bevat tevens huididentieke werkstoffen, waaronder retinol, peptiden en vitamine C, die een belangrijke rol spelen om de huidverbetering van binnenuit te stimuleren.

PCA-skin is dermatologisch en klinisch getest. De formules zijn vrij van synthetische geur en kleurstoffen en leveren hierdoor consequent veilige, effectieve resultaten zonder huidirritatie.